Het succes van celzouten

12-10-2023
Op onderstaande link kunt u de benodigde informatie vinden betreffende celzoutentherapie. 

Wat is het? En hoe werkt het? 

 

Voor mens en dier is dit lichaamseigen mineraal van groot belang. Zeker als je fysieke klachten krijgt die vaak met het mentale in verbinding staan. 

Bij een dier zie je dat niet altijd aankomen en ben je vaak al ver in het ziekte proces, omdat je een late diagnose gesteld krijgt. 

Zo ook bij Teun, mijn eigen vizsla van 11 jaar.

Pas na 4 weken kwam de diagnose kauwspiermyositis. Het komt meer bij de herderachtige voor werd verteld, maar toch zie ik het steeds meer bij dit ras. 

Teun was echt doodziek. Hij had koorts en wilde niet eten en vooral niet bewegen! Hij had ontzettend veel pijn! 

Eenmaal de diagnose en met een zak medicatie op weg naar huis, heb ik hem eerst weer stabiel gekregen door hem vers vlees te geven uit de hand met zijn medicatie er tussen geplet. Prednison ... geen voorstander van, maar soms heb je geen keus en moet je in het belang van het dier. 

Op foto 1 is duidelijk te zien dat Teun erg ziek was. En foto 2 is gemaakt de eerste week zonder medicatie en geheel weer de oude. 

Ik starte met Teun de combinatie celzouten/Bachbloesem/zwarte bes tinctuur. Een boost voor het immuunsysteem met nummer 13, Kalium arsenicosum. Celzout nummer 5, Kalium phosphorucum, voor het neurologische en celzout nummer 7, Magnesium phoshoricum wat ontstekend werend werkt. 

Omdat kauwspiermyositis  een auto-immuum proces is heb ik meerdere celzouten per keer aangeboden en ook de zwarte bes tinctuur ingezet. (Ribus nigrum) De zwarte bes voor 6 weken.
De celzouten voor ruim 4 maanden.  

De Bachbloesemremedie als ondersteuning om zijn gemoedstoestand op pijl te houden. 

Op 4 juli ben ik gestart met de celzouten,  de tinctuur en de Bachremedie. 

langzaam aan zag ik vooruitgang komen en ben ik de prednison af gaan bouwen. 

Teun zat door de ernst van de ziekte op 2 hele tabletten. Met alle ongemakken wat prednison met zich meebrengt zoals veel eten en drinken, ontzettend veel plassen, kale plekken op zijn lijf en aantasten van spierweefsel, ging ik al snel op 1 tablet over voor hem. In week 6 ben ik overgestapt op een halve tablet en in week 10 op een kwart. Week 12 vond ik erg spannend want ik wilde echt proberen de prednison er helemaal af te krijgen. De celzouten heb ik nog 4 weken doorgezet nadat ik gestopt was met de prednison. Na deze 4 weken ben ik met de celzouten ook afgaan bouwen en gaf ik ze om de dag aan Teun, gedurende 2 weken. Vandaag 12 oktober is dan ook de laatste dag voor de celzouten en hebben we op ruim 4 maanden tijd een mooi resultaat geboekt met Teun. 

Dankbaar dat hij nog bij ons is.♥️😍

Mijn dank is ook groot aan Adrie van de Ven, therapeut natuurgeneeskunde en (oud) docent aan Silverlinde Breda. Zijn tips waren meer dan welkom in dit proces! 

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd geraakt in een van de therapieën op mijn website? Mail of bericht mij vrijblijvend en wie weet kan ik iets betekenen voor u of uw huisdier. 

Lieve groet, Daniëlle🌻