Vuurwerk

21-09-2023

Voor een groot aantal dieren is de aanloop naar de jaarwisseling een grote bron van stress; er wordt weer vuurwerk afgestoken.

Er zijn veel dingen die we kunnen doen om een dier bij te staan tijdens zijn overlijden, zoals emotionele steun bieden, hem/haar helpen de onafgemaakte zaken die hij/zij hier op aarde heeft los te laten, en hem/haar te begeleiden bij de overgang naar de geestenwereld.

Knoflook

26-08-2023

Zin en onzin over knoflook voeren aan dieren

Bottenboullion

12-08-2023

Bottenbouillon is rijk aan allerlei belangrijke voedingsstoffen. De botten zijn rijk aan calcium en fosfor en bevatten daarnaast kalium, magnesium, silicium en zwavel. Beenmerg bevat vitamine K2 en A, omega 3 en 6 vetzuren en o.a. de mineralen selenium, zink en boron. In het bindweefsel zit veel glucosamine en chondroïtine.

Een mooie Weimaraner reu waar de eigenaar al een paar jaar mee aan het tobben is qua gezondheid. Met de eigenaar is veel contact en eigenlijk omdat ze al zoveel geprobeert heeft, maar niet echt iets helpt bij Kylan. Of soms tijdelijk en dan begint het weer. Het ergste is de jeuk die hij heeft en de vaak ontstoken ogen....

Een hond kan 'niet lekker in zijn vel' zitten. Er kunnen (gedrags)problemen zijn bij honden. (Gedrags)problemen zijn er nooit 'zomaar.' De hond heeft altijd een verhaal.

Tijdens de zomermaanden ontkom je bijna niet aan muggen, wespen, vliegen en teken. Hun gezoem en nare steken kunnen een zorgeloze dag in je tuin zomaar verpesten, dus het is belangrijk om jezelf tegen deze beestjes te beschermen. Daar heb je geen schadelijke gifstoffen voor nodig, want insecten zijn op een volledig natuurlijke manier te bestrijden....

Amy

11-07-2023

een prachtige vizsla teef van 5 jaar oud. Ik kreeg voor Amy de hulpvraag omdat ze erg onzeker, prikkelbaar en niet zichzelf is. Ook angst speelt een grote rol bij Amy.

Borre, de eeuwig vriend van mijn pas overleden beste hondenkind Bo. Inmiddels ook al aardig op leeftijd en vermagerd en vele kwaaltjes rijker. Niet leuk want Borre is een speciaal dier voor mij. Borre heeft Bo geholpen met het vertrouwen van de wereld toen zij bij mij kwam wonen op 7 maanden leeftijd. Het waren maatjes voor het leven!...

Iedereen kent de geneeskrachtige werking van Bachbloesems maar kunnen ze ook worden gebruikt voor een allergie?
Zijn er allergische reacties op Bachbloesems? En is het veilig om Bachbloesems te nemen als je dier last heeft van een allergie?