Celzouten voor dieren

       


De celzouttherapie van dr. Schlüssler gaat ervan uit dat veel kwalen ontstaan door een tekort van celzouten in het lichaam. De aanwezigheid van minerale zouten (=celzouten) in lichaamscellen en weefsels zijn essentieel voor het goed functioneren van die cellen en weefsels. Ontbreken ze, dan wordt de celstofwisseling verstoord en ontstaan ziekten en gezondheidsklachten. Door toevoer van deze ontbrekende celzouten komt de celstofwisseling weer op gang.

 

Celzouttherapie voor honden

  • Er wordt gebruik gemaakt van Schüssler celzouten
  • Verbeteren van het zelfgenezend vermogen en het versterken van de levenskracht
  • Kan ondersteunen bij lichamelijke klachten, ook als onderdeel van een bredere aanpak
  • Celzouten geven in principe geen bijwerkingen, al kan het gebruik wel een reactie geven. Ze zorgen er namelijk voor dat het lichaam weer in beweging komt
  • Kan andere behandelingen ondersteunen
  • Overleg eerst met mij wanneer je hond lactose-intolerant is
  • Een relatief veilige therapievorm
  • Kan naast reguliere en complementaire medicatie worden ingezet

Er kunnen door verschillende oorzaken op celniveau een tekort aan celzouten ontstaan. Celzouttherapie is erop gericht om -eventuele- tekorten in de cellen weer aan te vullen en zo het zelfgenezend vermogen van het lichaam te vergroten, klachten te verminderen en de kans op (meer) gezondheidsproblemen te verkleinen. Ook voor honden, paarden en andere zoogdieren kan je celzouten inzetten. Je kan celzouten gebruiken om het lichaam voor te bereiden op de vaccinatie of operatie en de kans op negatieve bijeffecten te verkleinen. Ook kunnen celzouten ondersteuning bieden bij verschillende lichamelijke klachten.

Het voordeel van celzouttherapie is dat het relatief veilig is, want als de cellen zijn ''aangevuld'' met celzouten dan wordt het overschot gewoon afgevoerd. Daarom kan je celzouttherapie ook inzetten als je je hond wilt laten titeren en je dus ook niet zeker weet of een vaccinatie wel nodig is.

Celzouten is in combinatie met andere therapieën, zoals Bach bloesem prima te combineren. Ook naast gebruik andere medicatie.

Veel dieren eten de tabletten uit de hand of gestrooid in hun bak. Er kan ook gekozen worden om de tabletten op te lossen in drinkwater. Een andere mogelijkheid is om de celzouten in de bek te geven.
Ook kan je er een zalf, (met jojoba olie)van maken om op bijvoorbeeld wondjes of pijnlijke plekken te behandelen.

Alle celzouten

Dr. Schüssler beschreef 12 verschillende celzouten met unieke eigenschappen. Later werd de lijst met celzouten door andere chemici aangevuld met nog eens 21 zouten. Er zijn nu in totaal 33 celzouten beschreven. Deze 33 mineralen worden in verschillende combinaties ingezet bij verschillende klachten.

https://www.celzouten.com

Lees onderstaand blog van Teun de vizsla die de diagnose kauwspiermyositis kreeg en mede dankzij de celzouten er weer bovenop kwam.