Wat ik u kan bieden

Verschillende remedies


Het begint in de tuin van Edward Bach.

Een positiieve kijk op het leven, een lekker en fit gevoel, een gezonde geest in een gezond lichaam, dat is het streven van de Bach bloesem. Niet alleen voor de mens, maar zeker ook voor de dieren.

De geheel natuurlijk orginele Bach bloesems helpen onze gemoedsstemmingen bij bepaalde gebeurtenissen in de loop van de dag beter in evenwicht te houden en in harmonie te blijven met ons zelf. Een vriendelijke helpende hand van de natuur om ons emotioneel evenwicht terug te vinden en vrolijk en vol vertrouwen vooruit te kijken.

En ook dieren hebben baat bij deze methode met de Bach bloesems.
De remedies werken in op gedrag, gemoedstoestanden, emoties en karaktereigenschappen, die ook een positieve en negatieve kant kennen. 

Wanneer er een disbalans onstaat, en het dier zit niet lekker in zijn vel, ondersteunt de bijbehorende Bach remedie het dier om weer terug in balans te komen.

Door het dier goed te lezen en zoveel mogelijke informatie te verzamelen, kunnen we van een dier in disbalans weer een dier in balans krijgen.

Bij mij ontvangt u een 100% op maat gemaakte remedie voor uw huisdier.

Op mijn pagina blog vindt u mooie verhalen en ook hoe ik de Bachbloesemremedie uitwerk en samenstel. Bachbloesem

Hoe werkt het?

Bachbloesemtherapie is een alternatieve manier van geneeskunde, bedacht door de arts Edward Bach. Hij stelde dat bepaalde bloemen en planten energie bevatten die heilzaam kunnen zijn om bepaalde leefwijzes, die eigenlijk niet bij een bepaalde persoon passen, te voorkomen. Vaak gaat het dan om stemmingen, gemoedstoestanden en negatieve emoties. Hij bedacht een manier om die energie op te vangen en te verwerken tot een heilzaam middeltje. Bach bloesems zijn vloeibare extracten van planten die positief inwerken op negatieve emoties en gemoedstoestanden zoals verontrusting, neerslachtigheid, gebrek aan zelfvertrouwen, stress en twijfel. De bachbloesemtherapie gaat ervan uit dat wie niet in evenwicht is, allerlei lichamelijke klachten of ziektes kan krijgen. Bachbloesems zouden negatieve emoties ombuigen naar positieve emoties. Die negatieve emoties worden niet onderdrukt maar eerder omgebogen in hun positieve pool. Bijvoorbeeld bij een gebrek aan zelfvertrouwen zal je door Bach bloesem langzaamaan zelfverzekerder worden. Of als je ongeduldig bent, zal je door de bloesems weer tot rust komen. Al jaren helpen deze bloesems kinderen en volwassenen bij allerhande emotionele problemen: insomnia, gebrek aan zelfvertrouwen, (examen)stress, verdriet ...

Ook dieren hebben hier mee te maken! Denk aan problemen met herplaatsers vanuit het buitenland of uit het asiel. Verhuizen of overlijden van de baas of een dier uit de roedel. Verlatingsangst/huidproblemen etc etc. Net als bij de mens heeft ook uw huisdier hier baat bij!

Wat zijn Bach bloesems?

Bach bloesems zijn vloeibare, natuurlijke extracten van planten en bloemen, ontdekt aan het begin van de 20ste eeuw door Dr. Edward Bach. Bachbloesems werken in op de emoties door negatieve gevoelens om te buigen in hun positieve pool. Zo wordt angst omgebogen tot moed, een laag zelfbeeld wordt omgebogen tot meer zelfvertrouwen.

De succesvolle therapie werd eerst aangewend bij mensen en later werd ze met succes ook toegepast bij dieren.

Dokter Bach stelde 38 Bach bloesem remedies samen. Van bij het begin kenden deze Bach bloesems een ware bijval. Tot op vandaag groeit het aantal positieve reacties exponentieel.

Dat succes is te danken aan een aantal factoren:

• Bach bloesems zijn volledig natuurlijk

• Er zijn geen bijwerkingen

• Er is geen enkel risico aan verbonden

• Overdosering is onmogelijk

• Ze zijn zonder risico te combineren met gewone medicatie

BACHBLOESEMS ZIJN GEEN GENEESMIDDELEN!
Bachbloesems zijn ongevaarlijk: baat het niet, dan schaadt het niet. Wél belangrijk om weten is dat deze therapie geen ziekten geneest en dus in geen geval gebruik mag worden om een noodzakelijke medische behandeling te vervangen. Wel kan het je emotioneel helpen om een genezingsproces evenwichtig door te komen. Dus als je dier of hond met emoties kampt waar je geen blijf mee weet, zijn Bach bloesems het proberen waard.


Er zit geen grofstoffelijk deel (zoals een blad, stengel of wortel) van een plant in verwerkt. Daarom zijn er ook geen bijwerkingen, je kan er niet ziek van worden. Bachbloesems zijn 100% natuurlijk, hormoonvrij en veilig in gebruik.

 

Fytotherapie

De NVF definieert fytotherapie als de professionele toepassing van plantaardige geneesmiddelen om de gezondheid te behouden of te bevorderen. Fytotherapie is geschikt voor mensen en voor dieren. Bij fytotherapie wordt gebruik gemaakt van planten en delen van planten (zoals knoppen, stengels en wortels) vanwege de preventieve of geneeskrachtige werking bij aandoeningen en ziektes. Geneeskrachtige kruiden worden al honderden jaren gebruikt in medicijnen.

Fytotherapie voor dieren

Dieren zoals paarden en honden houden wij binnen (in huis of in een stal), waardoor deze niet langer de kans hebben om zelf fytotherapie toe te passen. Hiervoor hebben de dieren ons dus nodig. In veel gevallen zijn planten, delen van planten en/of kruiden al heel behulpzaam bij ziektes, dus kun je fytotherapie proberen voordat je je dier antibiotica geeft. Welke planten, plantendelen en/of kruiden je je dier zou moeten geven is afhankelijk van waar je dier behoefte aan heeft. Zoals te zien zijn er veel verschillende plantaardige geneesmiddelen geschikt voor mensen en voor dieren om de gezondheid te behouden of te bevorderen.

Aromatherapie

Iedereen heeft wel eens van aromatherapie gehoord. De meeste mensen associëren het met wellness en lekkere geurtjes. En dat klopt natuurlijk ook! Maar aromatherapie is veel meer dan dat. Zo worden etherische oliën al jaren toegepast voor diverse cosmetische doeleinden en in cosmetische producten, als smaakstoffen in de voedingsindustrie en voor verschillende therapeutische doeleinden, zowel in de reguliere als in de alternatieve gezondheidszorg. Zoals vele min of meer recent herontdekte natuurgeneeswijzen, wordt de vroegste kennis van de aromatherapie bij de Chinezen gevonden. En wel zo’n 4500 voor Christus. In die tijden vormde het zelfs de kern van de geneeskunde aldaar. Daarna heeft het zijn weg gevonden naar India, Egypte, Griekenland en de Romeinen.

Aromatherapie is ook een vorm van fytotherapie. Hierbij worden de etherische oliën (essentiële olie) uit kruiden, bloemen, bladeren, zaden, wortels en takken gebruikt als therapie. Naast de welbekende heerlijke rustgevende oliën die gebruikt worden bij een massage zijn er steeds meer stromingen welke gebruik maken van de kracht van de etherische olie om te kunnen genezen. Etherische oliën worden inwendig en uitwendig gebruikt. De eerste gebruiken van aromatherapie dateren uit de Middeleeuwen.

De etherische olie van een plant wordt gezien als de levenskracht, het bloed, van de plant. Een aantal eigenschappen die de essentiële oliën hebben zijn een genezende werking, bescherming tegen bacteriën, virussen en schimmels, hormoon regulatie, het bevorderen van de homeostase en het beschermen tegen zon, excessieve hitte en uitdroging.

Gebruik bij dieren:

Er zijn bij humane therapeuten al heel veel wisselende meningen. Scholen die de oliën echt alleen sterk verdunt op de huid gebruiken (Engelse scholen), of alleen bij inhalatie met behulp van een diffuser (Duitse scholen) of via de huid, oraal en bij inhalatie (Franse scholen). Zo zijn de meningen voor het gebruik van etherische oliën bij dieren ook heel divers. Van geweldig medicijn tot levensgevaarlijk.

Dieren hebben vergeleken met mensen een veel sterker ontwikkelt reukorgaan. Waar een mens 5 miljoen geur receptoren heeft, heeft een hond, afhankelijk van het ras zo’n 125 tot 300 miljoen en een kat 80 miljoen geur receptoren. Hierdoor is het heel belangrijk dat een dier een mogelijkheid moet hebben om weg te kunnen van de kamer met een diffuser met aromatherapie. Gebruik ook maximaal 1 druppel en niet meer. Begin ook met een korte tijdsduur van 15 minuten. Observeer de reacties van uw huisdieren en reageer daarop.