Amy

11-07-2023

Amy,

een prachtige vizsla teef van 5 jaar oud. Ik kreeg voor Amy de hulpvraag omdat ze erg onzeker, prikkelbaar en niet zichzelf is. Ook angst speelt een grote rol bij Amy. 

Nadat er contact met de eigenaar geweest was en ik de compleet ingevulde vragenlijst met de antwoorden en uitleg op 6 pagina's terug kreeg, kon ik aan de case Amy beginnen.

Wat een pech heeft dit meisje al gehad in haar leven en toevallige gebeurtenissen waar ze ook diverse traumas aan over heeft gehouden. Maar wat een liefde krijgt ze van de eigenaar! En dat is ook zo ontzettend belangrijk. Het begrip van een eigenaar als het met je dier niet oké gaat. Het luisteren naar en het zien van de lichaamstaal van de hond.

Amy begon haar leven in een warm nest waar zij met 8,5 week weg mocht van de moeder.De natuur geeft aan dat 12 weken zo ontzettend belangrijk zijn. En dat bleek ook wel door de ontzettende heimwee die Amy had. Zij wilde alleen maar haar moeder en de moedermelk die in deze tijd zo belangrijk is voor een pup. 

De heimwee en het te vroeg verlaten van het nest, bracht een verlatingsangst, die door de eigenaar heel goed opgevangen is. Buiten op straat was voor Amy alles wel eng en zat de schrik er behoorlijk in. Ze had ook de pech dat ze eens in het water gevallen is als pup en water drama vindt. Als pup zijnde is Amy ook 2 keer gebeten door een andere hond en sindsdien was het alleen maar blaffen en uitvallen naar andere honden/mensen en ook visite in huis. De wereld zag er voor haar uit als een groot gevaar.

Ze is geschrokken van een harde klap op straat bij een aanrijding en net voor ze 2 jaar werd is er vuurwerk afgestoken vlakbij haar. Bij de dierenarts is er ook iets te hardhandig omgegaan met Amy waardoor ze ook daar angst heeft.

Thuis is Amy een geweldige hond en een liefdevol dankbaar dier dat graag in het gezin aandacht krijgt en heerlijk knuffelt. Haar plek, haar roedel waar ze blij en gelukkig mee is. Het gezin is haar beschermende factor in de boze wereld.

De eerste 2 jaar zijn zo belangrijk voor een hond omdat ze zich ontwikkelen en alle trauma's en gebeurtenissen opslaan en niet kunnen verwerken. Dit alles maakt het karakter en het gedrag van een hond. En ook het type hond. Wij mensen kunnen praten of dingen verwerken, al dan niet met hulp van een therapeut. Honden kunnen zich alleen maar uiten door hun gedrag en lichaamstaal en dat is wat Amy ook doet. De hond moet alles maar zien te verwerken en dat lukt niet waardoor de emmer steeds maar overloopt.


Nachten huilen omdat ze de moeder mist. Niet alleen thuis kunnen zijn,omdat ze bang is dat ze de eigenaar niet meer terug zal zien zoals ze haar moeder nooit meer terug zag. Bang voor water, omdat ze erin viel. Bang voor andere honden, want ze bijten. Bang voor de buitenwereld, want er gebeurt altijd iets engs. Bang voor mensen,want ze schreeuwen op straat. Bang in het donker, want daar was vuurwerk. Bang in de auto, want wie weet moet ik naar de dierenarts. Amy voelt zich het veiligste in huis met haar eigen gezin en niemand erbij. Dit is haar veilige haven waar niets gebeurt.

Deze case heeft me tot nu toe het meeste geraakt. 

Zoveel pech al in de eerste 2 jaar.

Kan ik Amy helpen? 

Ja dat kan ik, maar het heeft tijd nodig voor haar.

Het gebeurt ook niet vaak dat ik een remedie moet maken die bestaat uit 7 Bach bloesems. Maar Amy heeft ze echt nodig! 

En ja, ze werken! En als je dan een bericht krijgt met een mooie update na 6 weken gebruik, word je echt blij!

Hoi Daniëlle,

even een update van Amy. De reis naar Frankrijk ging een stuk beter. Je ziet dat ze het nog steeds spannend vindt maar een stuk minder gehijg en gekwijl. Ze kwam ook relaxter uit de auto, normaal stond ze gelijk strak.

Thuis begin ik nu meer dingen te merken, ze blaft iets minder en als ze blaft is ze eerder terug te roepen Op straat aan de riem hetzelfde, is relaxter minder de hele tijd op haar hoede en allertstand. Ze mag nu weer los lopen ik ben tot op heden nog geen andere honden tegen gekomen dus daar kan ik nog niets opzeggen.
Maar al met al zijn er vooruitgangen geboekt ❤️

 

Voor Amy is een nieuw flesje gemaakt wat een tikkeltje aangepast is ivm wagenziekte.
Met dank aan de Bach bloesems:

Aspen, Mimulus, Star of Bethlehem, Sclerantus, Larch, Rock Rose en de Cherry Plum, gaat lieve Amy ieder dag een stukje vooruit! 

Trots ook op de eigenaar die haar mooi begeleid in deze therapie en alle geduld heeft voor haar om het beter te krijgen.

Ook de edelsteen die ik meestuurde en lekker bij haar in de buurt is geeft Amy mooie fijne energie om in balans te komen. 

Op de foto zie je ook duidelijk de verandering in de ogen als een dier zich prettiger voelt. 

Trots op jou Amy en op jouw lieve baasje! 

Lieve groet Daniëlle🌻