Project Thailand

In oktober 2023 start het avontuur project Thailand. 

Inmiddels is 1 vizsla veilig in België. 

Nala kwam op 2 april 2024 aan in Brussel samen met Kimberley en heeft een geweldig leven bij Nathalie en haar man en roedel.

Waar het begon

In oktober 2023 kreeg ik een bericht van Nathalie die op vakantie ging naar Thailand en daar 2 honden in de shelter ging bezoeken. Ze vertelde me dat ze al enige tijd de verhalen van de gevonden vizsla's in Thailand volgt op de Bodhi dog Rescue and Shelter Facebook pagina.


https://www.facebook.com/BodhiShelter

De vondst werd begin september 2022 gedaan. 36 honden werden gevonden inclusief zwangere teefjes. Het was een drama wat men aantrof in Thailand. Tina en Kimberley hebben er samen met de vrijwilligers alles aan gedaan om de honden te redden. Gevoed op het stuk grond, naar de dierenarts en geld ingezameld  om alles te kunnen gaan bekostigen.

Wat men aantrof kan je in onderstaande fotos zien. 

Niet de leukste fotos, maar wel de keiharde waarheid.
 

September 2022
In september zorgde een heel team aan vrijwilligers ervoor dat de honden op kracht kwamen en vervoerd konden gaan worden naar de shelter. 

In Thailand zelf dachten ze dat ze mooie hulp kregen van een ander asiel daar, maar  al snel werd duidelijk dat dit asiel met de eer wilde gaan strijken. 
Al het werk wat gedaan is en de gehele reddingsactie is te danken aan Tina en Kimberley en hun vrijwilligers van de Bodhi shelter. 

Kimberley & Tina
Kimberley & Tina
In september 2023 vertelde Nathalie het verhaal van de vizsla's en ik kon het amper geloven. 

Ze zei me dat ze op vakantie naar Thailand ging en de shelter ging bezoeken waar de vizsla's verbleven.  
Ik vond het vooral erg bijzonder dat iemand dat ook daadwerkelijk ging doen. 
En ook haar plan om tot adoptie over tegaan. Niet zomaar even geregeld, maar de eerste stap was er! 
Nathalie vertrok naar Thailand en in november had ze daar de ontmoeting met de vizsla's.
Een bijzondere ervaring voor haar om aan de andere kant van de wereld verliefd te worden op een vizsla. 
Nathalie ging in dezelfde week naar de dierenarts met Nala voor de chip op naam te laten zetten en al de papjeren in orde te brengen. 
Nala kon met Kimberley mee naar huis waar ze 3 maanden voorbereid werd op haar vertrek naar Europa! Ook Myra had het geluk mee te mogen met Kimberley. Nathalie had besloten 2 vizsla's te adopteren.
Echter kregen we op 6 december het verdrietige nieuws dat Myra door een noodlottig ongeval in Thailand was overleden. ✨️ 
Alleen Nala gaat afreizen vertelde ze verdrietig. 
 

Januari 2024
Van januari tot april was er intensief contact met Kimberley in Thailand en Nathalie in België. 

Veel met elkaar besproken en gezonde spanning samen voor 2 april als Nala aankomt💜🙏
Het proces van een hond reisklaar maken bestaat uit verzorging in het fostergezin,  vaccineren, bloedtesten, quarantaine en de voorbereiding in de reisbench het vliegtuig in. 
Kimberley doet dat goed en oefent bewust met de honden die bij haar thuis de reisbench geregeld in moeten. Ze laat ze wennen aan de huiselijke sfeer en geeft de honden bergen liefde en een lichte opvoeding mee. De deken waar alle honden op liggen bij haar in huis gaat ook mee de reisbench in zodat de geur van °veiligheid° aanwezig is. 

De weg naar het vliegveld

Begin april is het dan zover. Nala haar testen waren oké om af te gaan reizen naar België. Haar grote avontuur kan beginnen. Samen met Kimberley gaat Nala nog mee naar de departement voor haar export papieren. Iedereen is erg gecharmeerd van Nala en ze is erg geliefd onder het personeel. Wat zullen ze Nala gaan missen in Thailand.

Kimberley is erg betrokken bij Nala alsof het haar eigen hond is die ze mee gaat nemen. Alles moet perfect zijn voor haar girl! Thuis is er flink geoefend met de reisbench en ook de deken waar ze in huis op gelegen heeft gaat mee het vliegtuig in. Nala zelf lijkt alles normaal te vinden en loopt vrolijk mee rond en gaat zonder twijfel de bench in en de band op richting het vliegtuig. 

Haar reis duurt ongeveer 20 uur met een tussenstop. Door middel van een camera kunnen we Nala volgen en zijn er totaal geen nare of vervelende beelden gezien tijdens de reis. 


April 2024
Nathalie en haar man Glenn kunnen niet wachten om Nala in hun armen te sluiten en eindelijk mee naar huis te nemen. Thuis hebben ze nog een roedel van drie honden. 

Odette die eerder geplaatst is door ons bij hun vanuit Hongarije en de 2 ridgebacks, Akilli en Otis.
Benieuwd hoe de ontmoeting gaat maar daar waren we zeker niet bang voor allemaal.

Nala geniet met volle teugen van haar vrije leven in België. De hele organisatie van begin tot het eind geeft mij een goed gevoel van vertrouwen en het naleven van regels zoals ze horen te gaan. De betrokkenheid van zowel uit Thailand als die van Nathalie uit België, En ook super fijn dat ikzelf er in betrokken werd.

Een super ervaring!

 

Plan van aanpak

In april heb ik met Kimberley afgesproken in Vlissingen waar we samen een hele middag alles besproken hebben. Van het begin tot eind en waar we tegen aan liepen of wat juist super goed gegaan is, zoals de vliegreis van Nala! Ik zelf vond dat erg spannend maar de camerabeelden lieten zien dat zij nauwelijks stress of angst heeft ervaren. Helemaal niks zelfs. Het plan om nog meer honden de kans te geven op een leven zonder het uitzicht van tralies werd besproken en ook het leven in Thailand en alle plannen die deze dame heeft om de honden daar een geweldig leven en onderkomen te gaan geven. Adoptie staat op nr 1 dus we brainstormen, lunchen en vertellen elkaar leuke en minder leuke ervaringen. 1 ding is duidelijk....We zitten op 1 lijn samen en we gaan ervoor!

In Mei starten we de lege flessen actie en met succes! Er zit ook een leuke prijs aan gekoppeld en er volgen de komende maanden nog meer leuke acties om zo de onkosten voor de vizsla's te kunnen betalen in Thailand. 

Juni 2024

Kimberley is samen met Tina naar het asiel geweest om te kijken hoe het met de andere vizsla's gaat. 9 vizsla honden zijn er nog. De rest is geadopteerd. Gelukkig maar! Er vanuit gaan dat dat werkelijk ook zo is. Er is nog geen plaats voor 9 honden in de foster gezinnen. Kimberley gaat haar best doen om deeze te vinden in Thailand en gaat zelf in het weekeind van 1 juni, 2 honden halen die bij haar mogen verblijven tot de vlucht naar Europa. Een teef en een reu van ongeveer 3 jaar. Bo en Frodo, Genoemd naar de eerste vizsla van mij, (Danielle) en de eerste vizsla van Minette. 

Vandaag vrijdag 31 mei was het de dag voor Bo en Frodo. 

De eerste dag van de rest van hun leven zonder tralies. 
Een lange dag voor Kimberley en Tina die de 2 honden meenamen naar de dierenarts voor de bloedtesten en onderzoeken. 
Voor zo ver alles oke met ze. De huid heeft extra aandacht nodig en ze krijgen een heerlijke wasbeurt zodat ze fris mee naar Kimberley haar huis kunnen. 
Mooi dat we al donaties  hebben ontvangen, zo hebben we de dierenartsrekening van bijna €100,- al voldaan. 
Zowel Bo als Frodo laten zien dat ze zin hebben in het leven en hebben een mooi zacht karakter volgens Kimberley.💜

Inmiddels zijn we 14 dagen verder en gaat het met beide honden super goed bij Kimberley. 

Bo kijkt heel graag tv en Frodo is een tevreden jongeman.  Ze spelen graag, zijn enthousiast en gedragen zich of ze al jaren bij Kimberley wonen. 
Heerlijk vizsla gedrag😍 
Beide honden  gingen vandaag weer mee voor extra controle bij de dierenarts en kregen hun vaccinaties. 
Ook daar gaat het vanzelf en zijn ze al dikke vrienden met de dierenarts zelf. 
 

DONEREN

Donaties voor het *project Thailand* zijn meer dan welkom! 

Op onderstaand rekeningnummer kunt u onder vermelding van Project Thailand doneren.

Hartelijk dank! 

Liefs Daniëlle en team Vizsla Rescue NL EU.

Minette en Muriel zullen samen met mij dit project waar gaan maken.

  7 mei 2024. De teller staat op   €315,40

 15 mei 2024. De teller staat op   €625,20.
23 mei 2024. De teller staat op   €800,00 

04 juni 2014. De teller staat op €1281,05
Er is van dit bedrag een dierenartsrekening betaald van €100,- euro en er is €500,- euro overgemaakt om de opvangkosten daar te dekken voor oa huisvesting. De Teller staat hiermee op €681,05 euro.

14 juni 2024. De teller staat op €713,50 euro.

Wat zijn de onkosten tot aan adoptie?

Voor welke onkosten doneert u?

Kosten van verzorging €65,- euro per maand per hond.
(voedsel, basis medicatie, speciale shampoo).

Vaccinaties-dierenarts bezoeken +/- 4000 THB €100,-

Rabiës tittertest rond de 5000 THB +/-€140,-

Microchip (indien nodig) 1000THB +/- €25,-

Livestock export papieren, dierenarts certificaat 1400 THB +/- €35,-

ReisKrat ongeveer 5000THB +/- €140,- euro, (tenzij de hond te groot is voor de 100cm krat dan is de grote van 121cm nodig van rond 12000THB) +/- €300,-

Vlucht kosten ligt aan welke maatschappij (vanuit Phuket is Qatar de keuze).  
Adoptie kosten zijn €600,- dit is inclusief vlucht en reiskrat. Wil je de vlucht op video? Dat kan! Dat kost €50,- 

Doneren kan en mag via onderstaande gegevens.

💜