Tips

 

Heeft u dier of kind last van angsten?

De mandarijn olie geeft verlichting hierin en maakt je dier of kind samen met een 100% op maat gemaakte remedie weer blij! Enkele druppeltjes op een geursteen doet al prima zijn werk! 

Last van mieren

Mieren verafschuwen de geur van teatree, citroen eucalyptus en pepermunt. Deze eterische oliën zal er voor zorgen dat ze snel in en om het huis verdwenen zijn. je kan het eenvoudig weg al op een stukje stof sprenkelen of een kant en klare olie kopen. Ook een geurblokje, wat je kan maken in kokosolie werkt!  De verschillende oliën in een spuitbus met warm water, zodat het verneveld, werkt ook prima buiten huis. let op met huisdieren dat ze weg kunnen voor de geur.

Je hond leren loslopen

Wie wil dat nu niet? heerlijk je hond of roedel naast je mee het park in, bos of het strand op! Heerlijke vrijheid voor de honden die het ook gewoon nodig hebben en verdienen om lekker los te lopen! 

Via onderstaande link kan je aan de slag met jouw hond om hem/haar te gaan leren loslopen!


Kamille

(ook wel chamomile, Matricaria recutita of Matricaria chamomilla genoemd) is de universele naam voor een paardenbloemachtige plant uit de familie van de Asteraceae. Het wordt vaak gebruikt om een kruideninfusie mee te bereiden, die nuttig kan zijn voor verschillende medische problemen. Het woord 'kamille' is afgeleid van het Grieks en betekent 'op de grond groeiende appel'.

Het is gemakkelijk om zelf thuis kamillethee te maken, maar je moet wel enkele regels kennen om het zo goed mogelijk te kunnen maken. Ben je er klaar voor?

  • Verwarm de juiste hoeveelheid water.
  • Meet 2 eetlepels gedroogde kamillebloemen of 4 eetlepels verse bloemen af en hoe meer je gebruikt hoe sterker je thee zal zijn.
  • Voeg erg warm, maar geen kokend, water toe en laat het 5 minuten trekken om de juiste kamilleinfusie te krijgen.
  • Laat het een uur trekken om het te gebruiken als oog of oor reiniger bij je dier.
Kamillethee kan op verschillende manieren, afhankelijk van de situatie en het gezondheidsprobleem, worden gebruikt. De thee kan eenvoudig worden gedronken of de kruidenthee kan op de huid, in de vorm van een kompres of als directe medicatie, worden toegepast. Het is ook verkrijgbaar als een vloeistofextract of als een tinctuur op basis van alcohol en verder kun je in crèmes of zalven vinden. Hieronder vind je een aantal van de meest populaire medische voordelen van kamillethee.
Kamillethee is ook zeer krachtige drank met een anti-bacteriële eigenschap. Het drinken van kamillethee kan je beschermen tegen verschillende bacteriële infecties. Het kan je ook sneller genezen als je al een infectie hebt. Daarom is het een goed idee om kamillethee te drinken bij een verkoudheid of een griep. Je kunt de kamillethee het beste warm drinken omdat dit je helpt om snel te herstellen.

Voor honden laat je het afkoelen en als water aanbieden.

Geïrriteerde oren bij de hond behandel je door een zakdoek of washandje in sterke thee te doen. Beetje uitwringen en aan de binnenkant van de oorflap langzaam wat naar binnen laten lopen(deppend). Niet meer dan 2a3 x in de week gedurende 2 weken.
Geïrriteerde ogen kan je met een watje of gaasje bij je hond goed behandelen hiermee.
Ook de tanden van de hond worden aanzienlijk schoner en de geur uit de bek beter. Laat een flos touw of maak een touw van een oude spijkerbroek en laat deze goed inweken. Geef het aan de hond om mee te spelen en op te bijten. Het resultaat zie je onder op de foto!