Edelstenen 


Edelstenen en dieren.

Hoewel edelstenen, behalve als sieraad, al in de oudheid gebruikt werden vanwege hun helende eigenschappen, ontdekken steeds meer mensen opnieuw dat het zelfhelend vermogen van edelstenen een goed hulpmiddel kan zijn om gezondheidsklachten of problemen te verminderen of te verzachten.

Dit geldt ook voor dieren, honden en edelstenen gaan dan ook heel goed samen. Honden zijn namelijk veel gevoeliger voor de werking van edelstenen dan mensen, wat betekent dat honden juist heel veel baat kunnen hebben bij het dragen van edelstenen.

Juist door de gevoeligheid is het verstandig dat de hond niet meer dan één edelsteen draagt. Met als uitzondering Bergkristal. Bergkristal versterkt de werking van elke andere edelsteen en kan dus gecombineerd worden met de edelsteen die je kiest aan de band.

Gebruik je hem niet aan de halsband dan kan je de steen onder het kussen leggen of in de ruimte waar de hond verblijft. Ga je wandelen? Neem hem lekker mee in je zak als ondersteuning.

De edelstenen kies ik op gevoel voor de dieren en de werking klopt altijd bij wat ze nodig hebben.

Het blijft een bijzondere gave.😊🙏💎

Niet alle stenen zijn geschikt voor dieren. De volgende stenen kunnen over het algemeen veilig gebruikt worden maar let altijd goed op signalen van uw dier dat een steen misschien toch te sterk inwerkt.

Aquamarijn

Helpt bij allergieën en klachten aan de ogen, het gebit en de schildklier.

Aventurijn

Helpt bij huidproblemen en jeuk, bevordert rust en een gevoel van welzijn en helpt bij emotionele problemen en nervositeit.

Barnsteen

Deze steen is goed tegen teken en vlooien, vermindert angst en onzekerheid en helpt dieren die moeite hebben om voor zichzelf op te komen.

Bergkristal

Werkt reinigend en vitaliserend en vergroot de concentratie.

Calciet (oranje)

Kan ondersteuning bij maag- en darmproblemen geven 

Carneool

Vermindert futloosheid en jaloezie, bevordert levenslust en is goed voor botten en gewrichten.

Chalcedoon

Maakt rustig en heeft een positieve werking op suikerziekte en ademhalingsproblemen en helpt honden die moeilijk alleen kunnen zijn.

Chrysocolla

Deze steen werkt ontspannend, helpt bij ouderdomsklachten en vochtophoping en helpt een dier om zich meer open te stellen voor nieuwe mensen en dieren.

De steen werkt daarom goed bij honden en bij afstemming van baasje en hond en kan dus gedragen worden bij het opvoeden (bijvoorbeeld tijdens een honden cursus of training) of als er een verandering plaatsvindt in de samenstelling van de roedel.

Citrien

Maakt vrolijk, bevordert zelfvertrouwen, vergroot de uitstraling en kan hiermee leiderschap bevorderen. De steen helpt ook bij spijsverteringsproblemen.

Omdat citrien het zelfvertrouwen en de uitstraling van de hond vergroot is deze steen heel geschikt om tijdens een hondenshow of wedstrijd te dragen.

Jade

Deze steen werkt ontgiftend en helpt bij problemen aan het urinestelsel, de blaas en de nieren.

Voor honden werkt deze rustgevend met name tijdens het reizen (bijv. in de auto).

Voor katten werkt het ondersteunend bij blaasgruis.

Jaspis (dalmatiër)

Beschermt uw dier tegen negatieve energie en heeft een positieve werking op zenuwen, kraakbeen, verstuikingen en reflexen.

Labradoriet

Deze steen zorgt ervoor dat een dier niet alle spanningen van zijn omgeving en de mensen om hem heen in zich opneemt. De steen helpt ook bij problemen met de stofwisseling.

Lapis lazuli

Helpt dieren beter luisteren en vermindert onnodig krabben, neurotische gedrag en epilepsie.

Voor honden bevordert het reukvermogen en kameraadschap. Ondersteunt een hond om weer te leren in eerste instantie zijn neus te gebruiken.

Mosagaat

Helpt tegen angst en bij verwerken van trauma's. Het werkt tegen spanning en nervositeit die tot uiting komt in dominant gedrag.

De steen helpt honden meer naar hun natuurlijke basis instinct te komen.

Rode jaspis

Deze steen werkt activerend, ook op de stofwisseling waardoor de eetlust op gang komt. De steen geeft moed en volharding en is goed voor het bloed en de bloedsomloop.

Rozenkwarts

Vergemakkelijkt de uitwisseling van liefde, bevordert harmonie en geeft troost. De steen werkt goed bij hart problemen en bij dieren die te dominant zijn.

Toermalijn

Helpt uw dier om te aarden, werkt beschermend, ontspannend en geeft zelfvertrouwen.

Overactieve en erg angstige honden kunnen baat hebben bij deze steen.

Katten met stress gerelateerde klachten kunnen baat hebben bij deze steen.

Turkoois

Deze mooie steen werkt beschermend, zuiverend, kalmerend, ontstekingsremmend en pijnstillend.

Voor katten het vermindert apathie en mensenschuwheid.

Verdiept u zichzelf eens in de stenen. Er gaat een wereld voor u en uw dier open. 
Via onderstaande link kunt u doorlinken naar het aanbod. 

Op www.balancestones.nl vindt u ook mooie edelstenen. 

Komt u er niet aan uit dan kan ik u helpen en adviseren met de juiste steen uit te zoeken voor uw dier of uw zelf. 
 


Youp
Youp