Onderschat de klachten niet!

06-08-2023
Een mooi voorbeeld in mijn werk is de bijna 8 jarige Kylan.

Een mooie Weimaraner reu waar de eigenaar al een paar jaar mee aan het tobben is qua gezondheid. Met de eigenaar is veel contact en eigenlijk omdat ze al zoveel geprobeert heeft, maar niet echt iets helpt bij Kylan. Of soms tijdelijk en dan begint het weer. Het ergste is de jeuk die hij heeft en de vaak ontstoken ogen. Ook zijn er diverse blokkades in zijn lijf die niet goed verholpen kunnen worden. Daarbij is Kylan ook angstig voor de uitjes naar de dierenarts of osteopaat.

We kwamen met elkaar in contact en hebben veel besproken van Kylan zijn leven. Zoals ik altijd begin van pup af aan en vertel me maar wat hij allemaal al heeft mee gemaakt.

En dat was behoorlijk veel. Kylan heeft angsten ontwikkeld door een bijtincident en de dierenarts bezoeken. Maar het belangrijkste in Kylan zijn verhaal is het overlijden van zijn roedel leider waar hij van pup af aan bij was. Veel eigenaren onderschatten de rouw bij een dier. Of een traumatische ervaring. En ik vertel het vaak, een dier kan niet praten, net als de mens. En als de mens niet praat komen er spanningen en fysieke en mentale problemen. Ook dit is bij een dier, en in dit geval een hond, een zware belasting voor lichaam en geest als het niet goed verwerkt wordt. De emotionele gesteldheid verandert en je hond kan ziek worden of zelfs jaren nog aan de zwakkere kant zijn hierdoor en zelfs depressief worden of een totaal ander gedrag gaan vertonen. En ook als zwakkere gezien wordt buiten en er een bijtincident plaats kan vinden. Je dier wordt niet leuk gevonden in het park of bos  en ook dat is weer een teleurstelling die verwerkt moet worden. En ook fysiek ontstaan er problemen bij het dier.

Kylan heeft op mijn advies al lekker de groene leem gehad om te reinigen en we zijn gestart met een Bachbloesemremedie en energetische massage met edelsteen en rustgevende oliën. De Geranium olie om blokkades op te heffen in het lichaam. (Uitwendig). Ook heb ik geadviseerd om biologische bottenboulion te gaan geven aan Kylan.

Via onderstaande link vind je het recept hoe te maken en hoe gezond dit is voor mens en dier!


Kylan gaat nu de 4e week in met de Bachbloesemremedie en ik zie al duidelijk verschil aan de ogen. De jeuk is er nog wel en verbetert door de kamilletheeTips

We hebben nog even te gaan, maar ik heb er alle vertrouwen in dat deze knappe man over 3 maanden al een hele stap verder is naar een blij, zorgeloos en jeuk en pijn vrij hondenleven🥰

Lieve groet Daniëlle🌻


Heeft u vragen of wil u graag advies?

Mail of bericht me gerust.